• Wil je een boodschap activeren als het een feest- of brugdag is?

    Wil je je klanten laten weten dat jouw bedrijf gesloten is wegens een feest- of brugdag?

    Dit kan je eenvoudig zelf instellen via My Telsmart:

  • Hoe werkt de Flexy by Telsmart app voor Androïd?

    Hieronder wordt uitgelegd hoe onze Flexy app functioneert voor Androïd:

    Flexy by Telsmart (1)

     

     

     

     

     

  • Dien ik iets te ondernemen voor jullie migratie op 6 januari?

    Op 6 januari migreren wij onze infrastructuur naar een toonaangevende cloudprovider. Dit betekent voor jou een betere dienstverlening in de vorm van schaalbaarheid, stabiliteit en innovatieve nieuwe technologie waarover we je binnenkort nog informeren.

    Dien jij iets te ondernemen?

    Tijdens de omschakeling, die start om 21u, is het mogelijk dat je een inkomende oproep misloopt als jouw toestellen nog niet overgezet zijn.

    Om te voorkomen dat je een inkomende oproep misloopt, kan je jouw telefoonnummer doorschakelen naar een GSM nummer. De instructies hiervoor vind je hier: https://youtu.be/P5zlgEdbUx8

    Heb je een externe IT partij die jouw netwerk regelt?

    Idealiter bezorg je deze boodschap aan jouw IT-partner. Zij kunnen dan even nakijken of er iets dient te worden gewijzigd in jouw netwerk. Hieronder volgt de technische info die zij nodig hebben.

    Na de migratie zullen de IP-adressen van Telsmart niet langer beperkt zijn tot 185.186.215.0/24. De exacte IP-adressen zijn ook niet meer te bepalen, gezien de schaalbaarheid en opzet van de nieuwe infrastructuur.

    Indien je telefonieverkeer wilt identificeren, kan je deze regels toepassen:

    • UDP/5060 + TCP/5061 (signaling)
    • UDP/16384-32767  (audio, ook inkomend nodig)
    • TCP/443 (https, voor onze webapplicaties, provisioning,…).
  • Wat is het internet installatie proces?

    Wat er gebeurt tijdens de installatie van het internet lees je hier:

    Flow internet installatie

  • Wat is het installatie/prévisit proces?

    Wat er gebeurt tijdens de installatie of prévisit kan je hier terugvinden:

    Flow prévisit-installatie

  • Wat is cloud services voor bedrijven?

    Voor een efficiënt, professioneel en budgetvriendelijk beheer van hun IT-infrastructuur doen bedrijven steeds vaker een beroep op cloud services. Alles wordt online beheerd: van software tot data-opslag en telefonie.

    Met cloud services of cloud computing besteed je de verantwoordelijkheid voor je IT-infrastructuur uit aan een externe specialist. Hierdoor kan je je als bedrijf concentreren op jouw core business terwijl je IT professioneel en efficiënt beheerd wordt. Bovendien heb je toegang tot heel wat innovatieve technologieën zoals cloud telefonie, Internet of Things en artificiële intelligentie.

    Cloud services is niet enkel weggelegd voor de grote multinationals. Ook voor kleinere bedrijven biedt het heel wat opportuniteiten. Overschakelen naar een telefooncentrale in de cloud (VoIP), bijvoorbeeld, maakt het voor kleine bedrijven mogelijk om dezelfde professionele uitstraling te hebben als de grote gevestigde concurrenten. Tegen een betaalbare prijs genieten ze van de eindeloze mogelijkheden die een VoIP telefooncentrale hen biedt.

  • Wat is bellen via internet?

    Bij bellen via internet, ook wel VoIP genoemd, wordt het telefoonsignaal niet via de klassieke telefoonlijn doorgestuurd, maar via een IP-verbinding.

    Bellen via internet of VoIP biedt heel wat voordelen. Zo is het een stuk goedkoper dan bellen via de klassieke (digitale) telefoonlijn en ben je altijd bereikbaar voor je klanten, onafhankelijk waar je medewerkers zich bevinden.
    Bij bellen via internet doe je een beroep op een VoIP provider, die een VoIP telefooncentrale, IP-telefoontoestellen, telefoonnummers en software levert. Je betaalt een vast bedrag per maand en per gebruiker.

    Zorg dat je over een kwalitatieve internetverbinding beschikt, met voldoende bandbreedte. Een VoIP telefoongesprek heeft een bandbreedte van 100 kbps in beide richtingen nodig. Hoe meer toestellen, hoe meer bandbreedte je nodig hebt. Voor grotere bedrijven (vanaf 30 toestellen) is een afzonderlijke internetverbinding voor telefonie dan ook sterk aan te raden.

  • Wat is werken in de cloud?

    Werken in de cloud betekent dat de server waarop alle gegevens en programma’s zijn opgeslagen, online staat en niet langer fysiek in het bedrijf. Hierdoor hebben medewerkers altijd en overal toegang, via smartphone, tablet of computer.

    Steeds meer bedrijven schakelen over op werken in de cloud. Het biedt dan ook heel wat voordelen:

    • Medewerkers zijn niet meer gebonden aan één werkplek
    • Collega’s werken makkelijk samen vanop afstand
    • Je hoeft als bedrijf niet te investeren in dure hardware
    • Gegevens zijn sterk beveiligd tegen datalekken en eventuele hardware crashes
    • Het is de ideale oplossing voor telewerk

    Ook je telefonie kan je perfect in de cloud beheren. Dankzij bellen via het internet of VoIP telefonie bel je vanop elk toestel met je vast zakelijk nummer. Dat is een stuk goedkoper dan bellen via de klassieke telefoonlijn en je medewerkers zijn altijd bereikbaar, op kantoor of op verplaatsing. Het enige wat je nodig hebt, is een stabiele internetverbinding.

  • Waar moet je op letten bij software voor cloud telefonie?

    Wil je als bedrijf inzetten op cloud telefonie, dan hoef je niet te investeren in dure hardware. Met een VoIP telefooncentrale in de cloud en specifieke cloud telefonie software ben je in één-twee-drie operationeel.

    Toch is het belangrijk om rekening te houden met enkele cruciale factoren bij het kiezen van cloud telefonie software:

    • Naast het feit dat de software gebruiksvriendelijk en intuïtief moet zijn, is het vooral belangrijk dat het aansluit bij wat jouw bedrijf nodig heeft. Werken je medewerkers verspreid over verschillende vestigingen, in binnen- en/of buitenland? Zijn je vertegenwoordigers vaak onderweg? Is telewerk ingeburgerd? Dan moet de software hierop voorzien zijn, eventueel met specifieke modules voor jouw sector of activiteit.
    • Ook een koppeling met je eigen erp-pakket is een grote troef. Zo zie je meteen wie er belt en verlies je geen tijd met het opzoeken en intikken van een telefoonnummer.
    • Kan je zelf eenvoudig je VoIP telefooncentrale beheren en aanpassingen doen? Sneltoetsen aanmaken, medewerkers ingeven, een keuzemenu creëren … Handig als je hiervoor niet telkens een beroep moet doen op je provider.
    • Voorziet je VoIP provider een opleiding bij de overschakeling naar het nieuwe systeem?
    • Is er een helpdesk die je kan bereiken in geval van vragen of problemen?
    • Zijn je telefoontoestellen compatibel met de nieuwe telefooncentrale en bijhorende software? Je kunt investeren in specifieke IP-telefoontoestellen of resoluut kiezen voor de toekomst: de softphone.
  • Hoe werkt cloud telefonie?

    Bij cloud telefonie bevindt je VoIP telefooncentrale zich niet meer fysiek in je bedrijf, maar in de cloud. Je belt via het internet en dus locatieonafhankelijk.

    Of je nu belt met je gsm of een vast toestel, met cloud telefonie ben je altijd bereikbaar via je vaste zakelijke telefoonnummer en kun je makkelijk doorschakelen naar collega’s of een afwezigheidsbericht wanneer je er niet bent.
    Dankzij specifieke software biedt cloud telefonie bovendien heel wat mogelijkheden om efficiënter en professioneler te bellen met je bedrijf:

    • Met één klik bel je het gewenste nummer vanop je pc.
    • Er zijn integratiemogelijkheden met Skype en Teams.
    • Je kunt makkelijk gepersonaliseerde begroetingen en voicemails of een keuzemenu instellen.
    • Op een overzichtelijk dashboard zie je in één oogopslag wie beschikbaar is.
  • Wat is een softphone?

    Een softphone is een smartphone, tablet of pc waarop je specifieke software installeert om te bellen via het internet (VoIP). Er komt dus geen hardware meer aan te pas.

    Wil je bellen via het internet (VoIP), dan heb je hier normaal gezien een IP-telefoon voor nodig. Dit is een toestel dat compatibel is met het SIP-protocol (Session Initiation Protocol), een protocol ontwikkeld om een telefoonsessie via het internet tot stand te brengen. Een vast IP-toestel ziet er net hetzelfde uit als een gewone telefoon. Het verschil: het toestel is niet aangesloten op de analoge telefoonlijn, maar op een datanetwerk. Je kunt er ook voor kiezen om je bestaande toestellen uit te rusten met een ATA-adapter. Dan wordt je oude telefoon door de VoIP telefooncentrale gezien als een gewone IP-telefoon.

    Steeds vaker kiezen bedrijven er echter voor om niet meer te investeren in fysieke telefoons en andere hardware, maar rechtstreeks via de pc, smartphone of tablet te bellen. Software installeren, een headset met microfoon aansluiten en klaar … In dat geval spreken we over een softphone.

  • Wat is het verschil tussen een analoge, een digitale (ISDN) en een VoIP telefooncentrale?

    Sinds de jaren ’70 evolueerden we van analoge naar digitale telefonie en ten slotte naar VoIP, de technologie waarmee je vandaag als bedrijf efficiënt en voordelig belt via het internet.

    Tot het eind van de jaren ‘70 werden telefoongesprekken gevoerd op een analoge manier. Bij het praten werden de geluidsgolven van de stem door een microfoon omgevormd tot een kleine elektrische stroom, die versterkt werd en op twee koperdraden gezet werd. Via tussenmachines werd deze stroom gebracht tot bij de bestemmeling, waar de stroom terug werd omgezet in een geluidsgolf.

    Toen kwam ISDN op de markt, oftewel digitale telefonie. Plots werd het geluid omgevormd tot een digitaal signaal en met behulp van elektronische signalen overgebracht. Dit bood heel wat nieuwe mogelijkheden: doorschakelen, meerdere simultane oproepen, gesprekken op wacht zetten, kiesmenu’s …

    Deze nieuwe technologie maakte het bovendien mogelijk voor bedrijven om zelf een telefooncentrale of PBX in hun kantoren te plaatsen en zo te besparen op hun telefoongesprekken. Een PBX was echter duur in aankoop, had jaarlijks een hoge onderhoudskost, bracht langlopende contracten met zich mee en bovendien was er per simultaan gesprek één lijn nodig bij de grote operatoren zoals Proximus of Telenet, wat ook weer leidde tot hoge maandelijkse abonnementskosten, en dito gesprekskosten.

    Begin jaren 2000 ontstond op het internet een alternatief: SIP of Session Initiation Protocol, een protocol dat toeliet om een gesprek op te zetten tussen twee toestellen via het internet. Nog geen 10 jaar later was dit de technologie van de toekomst. Plots was er geen nood meer aan dure hardware en werden de dure digitale telefooncentrales stelselmatig vervangen door VoIP telefooncentrales (VoIP = Voice over Internet Protocol), vaak in combinatie met vaste digitale lijnen.

    Vanaf 2015 werden internetverbindingen in de Benelux zo krachtig, dat het mogelijk werd om alle telefonie via het internet te laten lopen en niet meer via digitale lijnen. De PBX telefooncentrale, die tot die tijd een trouwe plek had in elk kantoor, kreeg een plaats in de cloud. Plots had je voor een relatief lage kostprijs alle voordelen van een zeer geavanceerde telefooncentrale, zonder de nadelen: geen hoge investeringskost, geen lange termijn onderhoudscontract, geen verplicht dure toestellen, heel veel telefoonfeatures zoals doorschakelen, keuzemenu’s, tijdstabellen, enz.
    In 2016 kondigde Proximus het einde van ISDN/Digitale lijnen aan. De fade out van het digitale telefoontijdperk was een feit. Ook diverse klassieke aanbieders, zoals Panasonic, kondigden de stopzetting van hun digitale telefonie activiteiten aan.
    Ondertussen is VoIP een mature technologie en een derde belangrijke evolutie in telefonie. Zoek je een volledige en geïntegreerde VoIP oplossing, dan is cloud telefonie van Telsmart een slimme keuze: gebruiksvriendelijk, budgetvriendelijk en inclusief doorgedreven service.

  • Hoe werkt een VoIP telefooncentrale?

    Een VoIP telefooncentrale is een telefooncentrale die gehost wordt in de cloud en die je als bedrijf toelaat om via VoIP te bellen.

    Er is dus geen fysieke telefooncentrale meer aanwezig in je bedrijf. Alle telefonie verloopt via het internet en wordt beheerd door specifieke telefonie software die draait op een aparte VoIP server. Die software biedt tal van handige functionaliteiten:

    • Een gesprek in wacht plaatsen
    • Een gesprek doorschakelen
    • Wachtmuziek instellen
    • Een keuzemenu aanmaken
    • Een gepersonaliseerde begroeting en voicemail instellen
    • Nieuwe vestigingen en medewerkers toevoegen

    Bovendien heeft bellen via VoIP heel wat bijkomende voordelen. Zo is bellen via het internet een stuk goedkoper dan via de digitale telefoonlijn en zijn je medewerkers altijd bereikbaar, op kantoor of op verplaatsing.

  • Wat is een VoIP provider?

    Een VoIP provider zorgt ervoor dat je als bedrijf kunt bellen via het internet. Het levert een VoIP telefooncentrale, IP-telefoontoestellen, telefoonnummers en software om je cloud telefonie efficiënt te beheren.

    De voorbije jaren kende VoIP een enorme groei. Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de vele voordelen en schakelen over op bellen via het internet. In België zijn er dan ook heel wat VoIP providers op de markt. Ze bieden complete en kwalitatieve telefonie oplossingen op maat van bedrijven en zorgen voor:

    • een virtuele telefooncentrale in de cloud;
    • een cloud telefonie platform om de mogelijkheden met VoIP uit te breiden en je telefooncentrale optimaal te beheren;
    • een stabiele internetverbinding;
    • eventueel IP-telefoontoestellen.

    Welke provider je het beste kiest?
    Dat hangt af van wat jouw bedrijf precies nodig heeft. Een eerste belangrijk criterium is de software voor cloud telefonie, die gebruiksvriendelijk en intuïtief moet zijn. Ook een koppeling met je eigen erp-pakket is hierbij een grote troef. Daarnaast is de service na verkoop een doorslaggevende factor. Is er een helpdesk die je kan contacteren bij problemen? Ben je als bedrijf snel terug up and running in geval van downtime? Is er een opleiding voorzien bij opstart? En is het datacenter waar je telefooncentrale gehost wordt, voldoende beveiligd en stabiel?

    Een derde element is uiteraard de kostprijs. Het interessantst is een vaste maandelijkse abonnementskost per gebruiker. Deze kost is inclusief hardware (zoals headsets, IP-toestellen, enz.) en software. Er komen dus geen bijkomende investeringen bij kijken.

  • Heb je voor cloud telefonie specifieke software nodig?

    Er bestaan heel wat softwarepakketten die ervoor zorgen dat bedrijven gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden die cloud telefonie te bieden heeft.

    Zet je als bedrijf in op cloud telefonie, dan is het beheer van je telefooncentrale sowieso een stuk eenvoudiger dan bij klassieke telefonie. Dankzij specifieke telefoniesoftware beheer je bovendien alles met één centraal online beheersysteem.

    Zo maak je gebruik van alle mogelijkheden die cloud telefonie te bieden heeft:

    • Je voegt snel medewerkers en vestigingen toe. Je telefooncentrale groeit moeiteloos mee met je bedrijf.
    • Je telefooncentrale is altijd up-to-date en raakt nooit verouderd, dankzij automatische updates.
    • Dankzij de gebruiksvriendelijke online omgeving stel je je centrale in zoals jij het wil: keuzemenu, openingsuren, standaard welkomstbericht, wachtmuziek, enz.
    • Je kunt je telefooncentrale koppelen met je ERP-systeem.
    • Je kunt telefoongesprekken opnemen.
  • Wat zijn de voordelen van cloud telefonie?

    Cloud telefonie of bellen via een VoIP telefooncentrale biedt heel wat voordelen. Alles loopt via de cloud, wat een pak scheelt in onderhoud en kostprijs.

    Een telefooncentrale in de cloud, cloud telefonie dus, biedt veel meer mogelijkheden dan een klassieke telefooncentrale:

    • Medewerkers die van thuis werken of op een andere vestiging zijn makkelijk bereikbaar voor klanten en collega’s.
    • Of je nu belt met een vaste telefoon of een smartphone, je kunt altijd makkelijk intern doorschakelen en klanten krijgen enkel het vaste zakelijke nummer te zien.
    • Je vermijdt investeringen in dure hardware (zoals bij een fysieke telefooncentrale).
    • Er is minder bekabeling, want alles loopt via de bestaande internetlijn.
    • Met één klik bel je het gewenste nummer vanop je pc.
    • Er zijn integratiemogelijkheden met Skype en Teams.
    • Bellen via het internet is goedkoper dan bellen via de klassieke telefoonlijn.
    • Aan de hand van een centraal beheersysteem kun je gepersonaliseerde begroetingen en voicemails of een keuzemenu instellen.
    • Op een overzichtelijk dashboard zie je in één oogopslag wie beschikbaar is.
  • Wat is cloud telefonie?

    Bij cloud telefonie bevindt je telefooncentrale zich niet meer fysiek in je bedrijf, maar in de cloud. Een VoIP telefooncentrale laat je toe om via het internet te bellen.

    Steeds meer bedrijven kiezen voor een telefooncentrale in de cloud. Het biedt dan ook heel wat voordelen: het is een stuk goedkoper in onderhoud en aankoop dan een fysieke telefooncentrale, en je kunt locatieonafhankelijk bellen. Of je nu belt met een vast toestel, een headset, een gsm … Je bent altijd bereikbaar via je vaste zakelijke telefoonnummer en je kunt makkelijk doorschakelen naar collega’s wanneer je er niet bent.
    Kies je voor cloud telefonie en werk je met een VoIP telefooncentrale, dan bel je altijd via VoIP (Voice over IP).

  • Wat is een IP-telefoon?

    Een IP-telefoon is een telefoontoestel dat compatibel is met het IP-protocol, speciaal ontwikkeld om VoIP gesprekken te kunnen voeren. Om via VoIP te kunnen bellen, heb je dus zo’n toestel nodig.

    Een IP-telefoon, SIP-telefoon of VoIP telefoon is een toestel dat speciaal ontwikkeld is om te bellen met een IP-telefooncentrale. Het is compatibel met het SIP-protocol (Session Initiation Protocol), het protocol dat wordt gebruikt om een telefoonsessie via het internet tot stand te brengen. Een vast IP-toestel ziet er net hetzelfde uit als een gewone telefoon. Het verschil: het toestel is niet aangesloten op de analoge telefoonlijn, maar op een datanetwerk.
    Je kunt er ook voor kiezen om je bestaande toestellen uit te rusten met een ATA-adapter. Dan wordt je oude telefoon door de VoIP telefooncentrale gezien als een gewone IP-telefoon.

  • Hoe werkt VoIP?

    VoIP of bellen via het internet, steeds meer bedrijven schakelen over van klassieke of digitale naar VoIP telefonie. Maar hoe werkt VoIP precies? En wat heb je allemaal nodig?

    Bij VoIP bel je via het internet in plaats van via de klassieke telefoonlijn. VoIP converteert het analoge signaal naar een internetsignaal, dat wordt verstuurd en bij de ontvanger opnieuw wordt omgezet. Je hebt dus geen apart telefoonabonnement meer nodig. Wel is het belangrijk dat je over een stabiele internetverbinding beschikt. Elk gesprek loopt immers via een virtuele telefooncentrale in de cloud.
    Met VoIP kun je bellen van computer naar computer, van computer naar telefoon of van telefoon naar telefoon. VoIP is locatieonafhankelijk. Je kunt dus van thuis, in de wagen of eender waar bellen met je vast zakelijk nummer. Ben je niet bereikbaar, dan krijgt de beller een voicemailbericht te horen of wordt de lijn doorgeschakeld naar een collega. Je kunt de mogelijkheden van VoIP verder uitbreiden aan de hand van een cloudtelefonieplatform, met bijv. een keuzemenu, een koppeling met je ERP-pakket, enz.

    Wat heb je nodig voor VoIP:

    • Een stabiele internetverbinding
    • Een IP-telefoontoestel (een toestel dat compatibel is met het IP-protocol, ontwikkeld om VoIP gesprekken te kunnen voeren). Je kunt er ook voor kiezen om je bestaande toestellen uit te rusten met een ATA-adapter.
    • Daarnaast is het gebruik van een softphone steeds vaker de norm. Je belt eenvoudig met je laptop of pc via specifieke belsoftware en hebt geen IP-toestel meer nodig.
  • Wat zijn de voordelen van VoIP?

    VoIP (Voice over IP) of bellen via internet biedt heel wat voordelen ten opzichte van klassieke telefonie. We lijsten ze graag even op.

    • Bellen via het internet is een stuk goedkoper dan bellen via de klassieke telefoonlijn.
    • Dankzij VoIP kun je via de computer of je smartphone bellen met je vast zakelijk telefoonnummer. Ideaal bij telewerken.
    • Je bedrijf is altijd bereikbaar. Ook als medewerkers niet fysiek op kantoor zijn, kunnen ze de telefoon opnemen. Is iemand toch niet aanwezig? Dan schakel je eenvoudig door.
    • Je kunt steeds rekenen op een goede geluidskwaliteit.
    • VoIP is perfect schaalbaar. Gaat er een medewerker weg of komt er iemand bij? Je kunt makkelijk gebruikers toevoegen of verwijderen.

    Kies je voor cloud telefonie, dan bel je altijd via VoIP.