Wat is een VoIP provider?

Over: VOIP,

Een VoIP provider zorgt ervoor dat je als bedrijf kunt bellen via het internet. Het levert een VoIP telefooncentrale, IP-telefoontoestellen, telefoonnummers en software om je cloud telefonie efficiënt te beheren.

De voorbije jaren kende VoIP een enorme groei. Steeds meer bedrijven zijn overtuigd van de vele voordelen en schakelen over op bellen via het internet. In België zijn er dan ook heel wat VoIP providers op de markt. Ze bieden complete en kwalitatieve telefonie oplossingen op maat van bedrijven en zorgen voor:

  • een virtuele telefooncentrale in de cloud;
  • een cloud telefonie platform om de mogelijkheden met VoIP uit te breiden en je telefooncentrale optimaal te beheren;
  • een stabiele internetverbinding;
  • eventueel IP-telefoontoestellen.

Welke provider je het beste kiest?
Dat hangt af van wat jouw bedrijf precies nodig heeft. Een eerste belangrijk criterium is de software voor cloud telefonie, die gebruiksvriendelijk en intuïtief moet zijn. Ook een koppeling met je eigen erp-pakket is hierbij een grote troef. Daarnaast is de service na verkoop een doorslaggevende factor. Is er een helpdesk die je kan contacteren bij problemen? Ben je als bedrijf snel terug up and running in geval van downtime? Is er een opleiding voorzien bij opstart? En is het datacenter waar je telefooncentrale gehost wordt, voldoende beveiligd en stabiel?

Een derde element is uiteraard de kostprijs. Het interessantst is een vaste maandelijkse abonnementskost per gebruiker. Deze kost is inclusief hardware (zoals headsets, IP-toestellen, enz.) en software. Er komen dus geen bijkomende investeringen bij kijken.

Nog vragen? Stuur ons een mailtje!

Ben je geholpen met dit antwoord?