Vragen over Administratie

 • Wat is een gebruikerslicentie?

  Een gebruikerslicentie is een licentie dat per toestel gekoppeld is zodat dit toestel gebruik kan maken van ons platform en de daaraan verbonden software.
  Echter zorgt een gebruikerslicentie er ook voor dat je alle nieuwe eigenschappen en technologieën die worden geïmplementeerd gaat kunnen gebruiken in de toekomst.

 • Wat is een Premium nummer?

  Premium diensten zijn alle oproepen naar 090- en 070 nummers en berichten van of naar speciale nummers van 4 cijfers die betalende diensten aanbieden.

  Deze diensten omvatten bijvoorbeeld televoting, wedstrijden, nieuwsbrieven, beltonen, spelletjes of chatdiensten.

 • Hoe kijk je jouw verbruik na?

  Op de maandelijkse factuur dat je van TelSmart ontvangt zie je de volgende link:  https://cdr.telsmart.eu/

  Bij Customer ID vul je de ‘Billing Ref’ dat op jouw factuur staat. Op deze manier kan je jouw verbruik nakijken.

 • Je hebt een vraag over facturatie. Waar kan je terecht?

  Voor al jouw vragen met betrekking tot facturatie kan je terecht bij onze facturatie dienst. Hiervoor mail je best naar finance@telsmart.eu.

 • Wat is jouw openstaande saldo?

  Wil je weten of je nog een openstaande saldo hebt en hoeveel deze bedraagt? Neem gerust contact op met onze facturatie dienst. Zij helpen je met plezier verder. –> finance@telsmart.eu

 • Kan je een duplicaat van jouw factuur verkrijgen?

  Om een duplicaat van jouw factuur te ontvangen neem je best contact op met onze facturatie dienst. Dit doe je door te mailen naar finance@telsmart.eu.

 • Hoe moet je aanmelden op My TelSmart?

  Op de dag van de installatie krijg je van onze technieker de inloggegevens om aan te melden op My TelSmart.

  De gebruikersnaam en het paswoord zijn standaard. Je zal dus moeten inloggen met de standaard login en nadien kan je een nieuwe gebruikersnaam en paswoord aanmaken. Bewaar deze goed!

  Via deze link vind je terug hoe je op Google Chrome paswoorden kan opslaan:
  https://support.google.com/chrome/answer/95606?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=nl

 • Wanneer mag je de opzegbrief versturen naar jouw vorige operator?

  Na dat jouw contract werd verwerkt door onze dossierbeheerder krijg je een welkomstmail. In de bijlage zal je de standaard opzegbrieven terugvinden. Deze dienen nog niet ingevuld en verstuurd te worden!

  Na de installatie van jouw toestellen zal er een verslag opgemaakt worden door onze technieker. Deze zal nagekeken worden zodat er kan uitgemaakt worden wat er mag opgezegd worden maar ook wat zeker niet. Nadien zal je opnieuw een mail ontvangen met de verwijzing naar de standaard opzegbrieven met de melding dat de opzeg mag gebeuren.

  Als er bepaalde nummers of diensten zeker niet mogen geschrapt worden zal dit ook vermeld worden. Nadien dien je de standaardbrief dat van toepassing is voor jouw vorige operator af te drukken, in te vullen. De brief dien je dan te handtekenen en aangetekend te verzenden.

  Wij bieden jou dit aan als extra service maar zijn niet verantwoordelijk voor de correctheid van de inhoud, noch voor het al dan niet op tijd versturen naar de vorige operator. Wij zullen dan ook onder geen enkel beding facturen van de vorige operator compenseren.

 • Waarom dien je jouw opzegbrief zelf te versturen?

  Na de verwerking van jouw contract ontving je een welkomstmail van TelSmart. Daar wordt uitleg gegeven over de opzeg. In de bijlage van deze mail vind je ook voorbeeldbrieven terug.

  Deze dien je pas te versturen nadat wij jou geïnformeerd hebben dat de installatie werd afgerond. Dit gebeurt ook per mail.

  Je dient ook zeker de inhoud van de brief te controleren op correctheid, alvorens deze te versturen. Deze doe je best aan de hand van een recente factuur van jouw vorige provider.

  Aangezien je zelf dient te bepalen wat er al dan niet mag opgezegd worden, jouw opzegbrief moet handtekenen en aangetekend dient te verzenden kunnen wij dit niet op ons nemen.

  Als je dit niet doet, of zelf geen opzegbrief opmaakt, zal je facturen blijven ontvangen van jouw vorige provider.

  Wij bieden jou dit aan als extra service maar zijn niet verantwoordelijk voor de correctheid van de inhoud, noch voor het al dan niet op tijd versturen naar de vorige operator. Wij zullen dan ook onder geen enkel beding facturen van de vorige operator compenseren.

 • Je verhuist. Wat nu?

  Contacteer ons op tijd!  De aanvraag voor verhuis dient liefst 12 weken en minstens 6 weken op voorhand doorgegeven te worden. Dit termijn laat ons toe om indien nodig een technische interventie te plannen.

  Jouw verhuis voorbereiden:

  – Als je de aanvraag voor verhuis doorgeeft is het handig om ons ook al antwoord te geven op de volgende vragen:

  – Wat is het nieuwe adres?

  – Heb je al een verhuisdatum?

  – Ben je al in het bezit van de sleutel van de nieuwe vestiging?

  – Is er internet aanwezig op het nieuwe adres? Zo ja, van welke provider?

  – Dient er TelSmart internet geïnstalleerd te worden op het nieuwe adres?

  – Is er een alarm aanwezig op het nieuwe adres?

  – Ga je de toestellen zelf uitpluggen op het huidige adres en meenemen naar de nieuwe vestiging of heb je liever dat onze technieker de verhuis van de toestellen regelt?

 • Hoe gebeurt de betaling van uw TelSmart factuur met RES?

  Je bent klant bij ons en bent overeengekomen om jouw factuur voor 50% of 100% met RES te betalen?

  Als je jouw maandelijkse factuur ontvangt mag je het bedrag excl BTW betalen met RES.

  De BTW dient per overschrijving en dus ook in € betaald te worden.

  Ook soft- en hardware kunnen enkel in € betaald worden.

  Alle info over RES vind jehier: www.res.be