Waar moet je op letten bij software voor cloud telefonie?


Wil je als bedrijf inzetten op cloud telefonie, dan hoef je niet te investeren in dure hardware. Met een VoIP telefooncentrale in de cloud en specifieke cloud telefonie software ben je in één-twee-drie operationeel.

Toch is het belangrijk om rekening te houden met enkele cruciale factoren bij het kiezen van cloud telefonie software:

  • Naast het feit dat de software gebruiksvriendelijk en intuïtief moet zijn, is het vooral belangrijk dat het aansluit bij wat jouw bedrijf nodig heeft. Werken je medewerkers verspreid over verschillende vestigingen, in binnen- en/of buitenland? Zijn je vertegenwoordigers vaak onderweg? Is telewerk ingeburgerd? Dan moet de software hierop voorzien zijn, eventueel met specifieke modules voor jouw sector of activiteit.
  • Ook een koppeling met je eigen erp-pakket is een grote troef. Zo zie je meteen wie er belt en verlies je geen tijd met het opzoeken en intikken van een telefoonnummer.
  • Kan je zelf eenvoudig je VoIP telefooncentrale beheren en aanpassingen doen? Sneltoetsen aanmaken, medewerkers ingeven, een keuzemenu creëren … Handig als je hiervoor niet telkens een beroep moet doen op je provider.
  • Voorziet je VoIP provider een opleiding bij de overschakeling naar het nieuwe systeem?
  • Is er een helpdesk die je kan bereiken in geval van vragen of problemen?
  • Zijn je telefoontoestellen compatibel met de nieuwe telefooncentrale en bijhorende software? Je kunt investeren in specifieke IP-telefoontoestellen of resoluut kiezen voor de toekomst: de softphone.
Nog vragen? Stuur ons een mailtje!

Ben je geholpen met dit antwoord?