Overschakelen naar een telefooncentrale in de Cloud, moest al gebeuren!

Overschakelen naar een telefooncentrale in de Cloud

Overschakelen naar een telefooncentrale in de cloud is een goedkopere en efficiëntereoplossing in tegenstelling tot een fysieke centrale.

 

Ontdek waarom je tekortkomt zonder de cloudoplossing

 

Efficiënt & flexibel

 

De upgrade naar een vernieuwde oplossing wordt steeds meer doorgevoerd omdat het veel meer mogelijkheden biedt. Medewerkers kunnen flexibel van thuis werken door hun toestel thuis in te pluggen.

 

Bedrijven kunnen veel makkelijker hun telefooncentrale laten beheren door elke medewerker. Dit omdat er vaak een gemakkelijke interface wordt voorzien die door meerdere mensen beheerd kan worden.

 

Financieel doe je over de jaren heen ook voordeel omdat:

 

  • Blijvende investeringen in dure hardware overbodig zijn.
  • De bijkomende IT-kosten voor verplaatsingen als er zich problemen voordoen.

 

Je betaalt een vast bedrag per maand en per gebruiker. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Je zou voor minder overschakelen als je zomaar minstens 20% bespaart, toch?

 

Automatische software-updates

 

Met cloudtelefonie hebje altijd de nieuwste versie en hoef je jezelf geen zorgente maken over bepaalde updates. Concentreer je op andere dingen die ervoor zorgen dat je bedrijf groeit. Laat ‘telefonie’ maar aan de IT’ers over.

 

Gevestigde concurrenten verslaan

 

Overschakelen naar een telefooncentrale in de cloud maakt het voor kleine bedrijven mogelijk, om te handelen zoals de grote gevestigde concurrenten.

 

Dankzij deze oplossing hebben ook de kleine bedrijven tegen een betaalbare prijs een grote meerwaarde door de verschillende functionaliteiten die een VoIP-telefooncentrale hen biedt.

 

Nieuwe vestigingen of medewerkers toevoegen

 

Met een telefooncentrale in de cloud is het gemakkelijk om nieuwe vestigingen van je bedrijf of nieuwe medewerkers in dienst toe te voegen aan de software.

 

Zo wordt er vanaf dag één al snel en efficiënt gewerkt. Daarnaast zijn je medewerkers wanneer ze beschikbaar moeten zijn ook effectief beschikbaar.

 

Maar is de overstap in 1-2-3 gebeurd? Of houd je toch beter rekening met bepaalde aspecten?

 

Rekening houden met het volgende lijkt de beste optie:

 

 

1) Doe de omschakeling met een kwalitatieve internetverbinding

 

Als je van een gewone telefooncentrale overschakelt naar eentje in de cloud, hang je af van het internet en niet meer van een fysiek apparaat in je kantoor.

 

Het enige wat je nodig hebt om met je digitale telefooncentrale aan de slag te gaan, is het internet. Zorg daarom dat je over een kwalitatieve internetverbinding beschikt, die je bedrijf niet om de haverklap in de steek laat.

 

 

2) Zorg voor voldoende bandbreedte

 

Een VoIP-telefoongesprek heeft een bandbreedte van 100 kbps in beide richtingen nodig.

 

Dus als je bedrijf bijvoorbeeld tien toestellen heeft, rekenen we dat er gemiddeld drie tot vier toestellen constant simultaan bellen. Dus dat is 400 kb/sec van je dataverbinding. De gemiddelde upload vandaag in België is 8 mb (8.000 kb) upload en 50 mb (50.000 kb) download.

 

Voor grote bedrijven met 30 toestellen en meer is het aan te raden om steeds een afzonderlijke verbinding voor de telefonie te nemen.

3) Zijn je telefoontoestellen compatibel?

 

Niet alle IP-toestellen zijn geschikt voor een telefooncentrale in de cloud. Houd rekening met het SIP-protocol.

 

“WAT?”

 

Het SIP-protocol is een protocol dat werd ontwikkeld om VoIP-telefoongesprekken te voeren, te onderhouden en te beëindigen.

 

Waarom je dit moet weten, is omdat je toestellen compatibel moeten zijn met dit SIP-protocol. Alleen SIP-toestellen functioneren in een cloudomgeving.

 

Ben je al in het bezit van SIP-toestellen? Dan toets je best af met je leverancier in welke mate deze hergebruikt kunnen worden.

 

Anders biedt je leverancier je samen met een digitale telefooncentrale ook de gepaste toestellen aan.

 

 

De opportuniteiten die je momenteel mist!

 

  • Gepersonaliseerde begroetingen en voicemail
  • Belgroepen
  • Doorschakelen inclusief wachtmuziek
  • Skype integreren
  • Met één klik het gewenste nummer bellen vanop je pc

 

Meer functionaliteiten én een uitgebreide uitleg? Ontdek het in deze blog.

 

Let’s go! Doe de overschakeling, je krijgt er geen spijt van!