Veelgestelde vragen

Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ben je al Telsmart-klant? Ontdek alle vragen & antwoorden op onze Support-pagina.

VOIP

Wat is VoIP?

VoIP is de afkorting van Voice over Internet Protocol en betekent dat je belt via je internetverbinding en dus niet via de klassieke telefoonlijn of ISDN.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van VoIP?

VoIP (Voice over IP) of bellen via internet biedt heel wat voordelen ten opzichte van klassieke telefonie. We lijsten ze graag even op.

Lees meer

Hoeveel kost VoIP?

VoIP (Voice over IP) is voordeliger dan klassieke telefonie. Er komen weinig tot geen bijkomende investeringen bij kijken. Een overzicht van de werkelijke kosten.

Lees meer

Wat is het verschil tussen een analoge, een digitale (ISDN) en een VoIP telefooncentrale?

Sinds de jaren ’70 evolueerden we van analoge naar digitale telefonie en ten slotte naar VoIP, de technologie waarmee je vandaag als bedrijf efficiënt en voordelig belt via het internet.

Lees meer

Hoe werkt VoIP?

VoIP of bellen via het internet, steeds meer bedrijven schakelen over van klassieke of digitale naar VoIP telefonie. Maar hoe werkt VoIP precies? En wat heb je allemaal nodig?

Lees meer

Wat is een IP-telefoon?

Een IP-telefoon is een telefoontoestel dat compatibel is met het IP-protocol, speciaal ontwikkeld om VoIP gesprekken te kunnen voeren. Om via VoIP te kunnen bellen, heb je dus zo’n toestel nodig.

Lees meer

Wat is een VoIP provider?

Een VoIP provider zorgt ervoor dat je als bedrijf kunt bellen via het internet. Het levert een VoIP telefooncentrale, IP-telefoontoestellen, telefoonnummers en software om je cloud telefonie efficiënt te beheren.

Lees meer

Hoe werkt een VoIP telefooncentrale?

Een VoIP telefooncentrale is een telefooncentrale die gehost wordt in de cloud en die je als bedrijf toelaat om via VoIP te bellen.

Lees meer

Cloud telefonie

Wat is cloud telefonie?

Bij cloud telefonie bevindt je telefooncentrale zich niet meer fysiek in je bedrijf, maar in de cloud. Een VoIP telefooncentrale laat je toe om via het internet te bellen.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van cloud telefonie?

Cloud telefonie of bellen via een VoIP telefooncentrale biedt heel wat voordelen. Alles loopt via de cloud, wat een pak scheelt in onderhoud en kostprijs.

Lees meer

Waar moet je op letten bij software voor cloud telefonie?

Wil je als bedrijf inzetten op cloud telefonie, dan hoef je niet te investeren in dure hardware. Met een VoIP telefooncentrale in de cloud en specifieke cloud telefonie software ben je in één-twee-drie operationeel.

Lees meer

Heb je voor cloud telefonie specifieke software nodig?

Er bestaan heel wat softwarepakketten die ervoor zorgen dat bedrijven gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden die cloud telefonie te bieden heeft.

Lees meer

Wat is een softphone?

Een softphone is een smartphone, tablet of pc waarop je specifieke software installeert om te bellen via het internet (VoIP). Er komt dus geen hardware meer aan te pas.

Lees meer

Hoe werkt cloud telefonie?

Bij cloud telefonie bevindt je VoIP telefooncentrale zich niet meer fysiek in je bedrijf, maar in de cloud. Je belt via het internet en dus locatieonafhankelijk.

Lees meer

Internet

Wat is werken in de cloud?

Werken in de cloud betekent dat de server waarop alle gegevens en programma’s zijn opgeslagen, online staat en niet langer fysiek in het bedrijf. Hierdoor hebben medewerkers altijd en overal toegang, via smartphone, tablet of computer.

Lees meer

Wat is bellen via internet?

Bij bellen via internet, ook wel VoIP genoemd, wordt het telefoonsignaal niet via de klassieke telefoonlijn doorgestuurd, maar via een IP-verbinding.

Lees meer

Wat is cloud services voor bedrijven?

Voor een efficiënt, professioneel en budgetvriendelijk beheer van hun IT-infrastructuur doen bedrijven steeds vaker een beroep op cloud services. Alles wordt online beheerd: van software tot data-opslag en telefonie.

Lees meer