Hoeveel kost VoIP?

Over: VOIP,

VoIP (Voice over IP) is voordeliger dan klassieke telefonie. Er komen weinig tot geen bijkomende investeringen bij kijken. Een overzicht van de werkelijke kosten.

VoIP telefonie is goedkoper dan traditionele telefonie. Het brengt immers weinig tot geen bijkomende investeringen met zich mee, want alles verloopt via de bestaande datanetwerken. Je hebt dus geen apart telefoonabonnement nodig. Je betaalt uiteraard wel voor het internet dat je nodig hebt voor je gesprekken, via je bestaande internetabonnement.
Gesprekken via VoIP telefonie zijn gemiddeld 50% goedkoper dan via analoge of digitale telefonie. Zeker als je naar het buitenland belt. Want VoIP trekt zich niets aan van je locatie. Het maakt ook niet uit hoelang het gesprek duurt of hoeveel personen deelnemen aan het gesprek. Bel je intern naar een collega of naar een andere vestiging binnen je organisatie? Dan bel je volledig gratis. Je betaalt enkel voor de gesprekken buiten je organisatie.

Hoeveel kost VoIP dan precies?

  • De meeste leveranciers werken met een vaste maandelijkse abonnementskost per gebruiker. Deze kost is inclusief hardware (zoals headsets, IP-toestellen, enz.) en software. Er komen dus geen bijkomende investeringen bij kijken. Bereken hier de maandelijkse VoIP kost voor jouw bedrijf.
  • Soms is de hardware niet inbegrepen in het abonnement. Hou in dat geval rekening met bijkomende investeringen zoals de aankoop van nieuwe IP-toestellen of de uitrusting van je bestaande toestellen met een ATA-adapter. In dat laatste geval wordt je oude telefoon door de VoIP telefooncentrale gezien als een gewone IP-telefoon.
  • De voorbije jaren wordt het gebruik van een softphone steeds vaker de norm. Je belt eenvoudig met je laptop of pc via specifieke belsoftware en hebt geen IP-toestel meer nodig.
Nog vragen? Stuur ons een mailtje!

Ben je geholpen met dit antwoord?