Wat zijn de kosten voor VOIP in vergelijking met de traditionele bedrijfstelefonie

voip lage kosten

VOIP vind je bijna overal. Bedrijven van klein naar groot omarmen deze nieuwe technologie of hebben de overschakeling naar VOIP al eens overwogen.

En eerlijk? Daar zit je bij hé?

Natuurlijk is het niet voor niets dat ze overschakelen naar een vernieuwde oplossing van bedrijfstelefonie. De kosten voor VOIP spelen een grote rol bij zo’n upgrade, hoor! Zo komen we meteen tot de conclusie dat VOIP goedkoper is dan de traditionele bedrijfstelefonie.

Ah, dat wist je al?

Oké…

Dan is het goed om te weten, hoe het komt dat VOIP zo goedkoop is. Of wat je als bedrijf bespaart als je overschakelt naar digitale telefonie.

Waarom liggen de kosten bij VOIP lager?

Je zou denken: een nieuwe technologie, meerdere functies én dus een duurdere oplossing wat betreft bedrijfstelefonie.

Nee.

In tegendeel… VOIP is gewoon écht goedkoper. Goed nieuws, toch?

Hoe dat komt?

In plaats van extra koperdraden voor analoge lijnen tussen jou en andere bellers, maken VOIP-gesprekken gebruik van bestaande datanetwerken.

Dus…

Digitale telefonie is goedkoop om exact dezelfde reden als e-mails versturen en ontvangen. Dat doe je ook gratis hé. Je hebt geen aparte telefoonabonnementen meer nodig.

“Dus VOIP is gratis?”

Je betaalt je internet én de communicatie voor externe gesprekken. Deze gesprekken zijn gemiddeld 50% goedkoper ten opzichte van analoge bedrijfstelefonie.

Geheel gratis? Dat is het niet, maar goedkoper? Zéker wel!

Je kan ook kiezen voor een digitale telefooncentrale. Hierbij horen geen dure onderhoudscontracten…

Je zou bijna zeggen: ik doe het! Start dan ook met het vergelijken van zakelijk VOIP prodviders.

Wat zijn de kosten voor VOIP?

Laten we de werkelijke tarieven even overlopen…

De traditionele bedrijfstelefonie biedt verschillende tarieven aan voor binnenlandse en buitenlandse oproepen.

VOIP daarentegen trekt zich niets aan van je locatie. Bel je intern naar verschillende kantoren of medewerkers? Dan is je oproep met VOIP gratis. Het maakt niet uit hoe lang het gesprek duurt of hoeveel personen deelnemen aan één gesprek.

En wist je?

Het maakt zelfs niet uit waar je interne medewerkers zich bevinden. Is dat in Italië? In Spanje? Of in Marokko? Nogmaals: ’t is gratis!

Wanneer is VOIP betalend?

VOIP is betalend. Je betaalt het internet en de gesprekken die niet binnen je organisatie worden gevoerd.

“Ja, maar je snapt me wel…”

Ik snap je. VOIP is betalend wanneer het gesprek van de ene operator naar een andere gaat en deze rekenen onderling nog kosten aan elkaar.

Maar zoals je net kon lezen: de kosten zijn tot wel 50% goedkoper, zeer minimaal dus.

Is VOIP ook een goedkope oplossing als ik regelmatig naar het buitenland bel?

Als je belt naar internationale bestemmingen lopen de verschillen op, tot 80%. Het is natuurlijk afhankelijk van welk land je bestemming is.

VOIP kosten

Zijn er nog andere kosten?

Als je gebruik maakt van de traditionele bedrijfstelefonie, heb je hardware nodig en betaal je opstartkosten voor elke lijn die je koopt voor je gebruikers.

“En bij VOIP dan?”

Waarom denk je dat de kosten aanzienlijk lager liggen bij VOIP? Reken er maar op dat je bij de overschakeling naar VOIP al deze uitgaven vergeet. In de positieve zin hé!

Bij VOIP betaal je per gebruiker per maand, krijg je een maandelijks tarief met alle zakelijke functies die je nodig hebt of geven ze je verschillende prijzen afhankelijk van je wensen.

Goed nieuws.

Het kan al vanaf €4/maand/gebruiker.

“Wat ga ik nu exact besparen?”

De schatting is moeilijk te maken…

Alé dan, reken er maar op dat je zéker 40% bespaart op je maandelijkse rekeningen. Eindelijk eens een normale envelop in je brievenbus. Dat werd tijd, toch?Dus kies voor je nieuwe bedrijfstelefonie een VOIP oplossing.