5 dingen die je niet mag missen op Dag van de Makelaar

Het aftellen is begonnen voor één van de meest veelbesproken evenementen in de verzekeringsbranche – de Dag van de Makelaar. Op vrijdag 13 oktober 2023 om 13:30 uur, wordt de Nekkerhal in Mechelen het epicentrum van inspiratie, netwerken en discussie voor verzekeringsprofessionals. Of je nu een doorgewinterde verzekeringsmakelaar bent of net begint in deze branche, hier zijn vijf essentiële dingen die je niet mag missen op deze dag voor de meerwaardezoeker:

Inspirerende keynote “the future of insurance” door econoom Peter De Keyzer

Bij aankomst kun je meteen in de sfeer komen door een bezoekje te brengen aan een indrukwekkende standenbeurs. Maak gebruik van deze gelegenheid om te netwerken met collega’s en potentiële partners uit de verzekeringsbranche. De mede-oprichter van Growth_Inc zal spreken over de toekomst van de verzekeringssector en de uitdagingen en kansen die voor ons liggen.

CEO speeddate

Daarnaast is er een unieke kans om de CEO’s van toonaangevende verzekeringsmaatschappijen te ontmoeten tijdens een speeddate-sessie. Hier kun je inzicht krijgen in actuele dossiers en distributiepolitiek rechtstreeks van besluitvormers zoals Christophe Hamal (Baloise), Manu Roobaert (Athora Belgium), Heidi Delobelle (AG Insurance), Hilde Vernaillen (P&V Group (Vivium), Philippe Courouble (AXA Belgium) en Kathleen Van den Eynde (Allianz Benelux).

Politiek debat op het scherpst van de snee

Een hoogtepunt van de dag is het politieke debat, waar belangrijke kwesties voor de verzekeringssector worden besproken. Vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen, waaronder Vlaams Belang, N-VA, Open Vld, Cd&v, Vooruit en Groen, zullen de hete hangijzers in de branche bespreken.

Speciale aandacht voor dé ultieme klantervaring in tijden van digitale transformatie

In het tweede deel van het plenaire programma zal Roel Van de Wiele, een gerenommeerde spreker en eigenaar van Atlas, hands-on advies geven over hoe je als makelaar een unieke strategie kunt ontwikkelen voor jouw klanten. Het thema “mijn klant, mijn strategie” staat centraal, en je zult waardevolle inzichten opdoen om je dienstverlening te verbeteren. Toeval wil dat deze filosofie naadloos aansluit op de missie van één van de kennisdelers op de beurs: Telsmart. Met “quality of life’ als ultieme drijfveer brengen zij de gemakkelijkste telefonie oplossing naar de verzekeringsmakelaar. Lijkt de telefoon opnemen van eender waar je maar bent een utopie?

Wel, beste makelaar, dat is het niet. Door jarenlange ervaring met partners in het bank – en verzekeringswezen ontwikkelde Telsmart een slimme telefonie oplossing die gemakkelijk connecteert met de meest gangbare CRM-pakketten op de markt (Brio, BrokerCloud, Segura, enz.). Dienstverlening was nog nooit zo persoonlijk door meteen op te nemen met de juiste voornaam, polisnummers en dossiers bij de hand. Bovendien geniet je opnieuw van échte vrije tijd door de holiday-knop op jouw gsm die automatisch belangrijke klantoproepen naar de juiste collega doorschakelt.

Uitreiking Gulden Regel als kers op de taart

De Dag van de Verzekeringsmakelaar sluit af met de spannende uitreiking van de ‘Gulden Regel 2023’ door FVF aan de verzekeringsmaatschappij die het meest makelaarsvriendelijke initiatief heeft genomen op verschillende gebieden, zoals bereikbaarheid, efficiëntie en klantendossiers. De winnaars worden gekozen door de aanwezige FVF-leden. Na de uitreiking is er tijd om te ontspannen en te netwerken tijdens de receptie, die duurt tot 19:30 uur.

Dus, waar wacht je nog op? De Dag van de Verzekeringsmakelaar belooft een dag vol kennis, inspiratie en kansen. Schrijf jezelf en je collega’s snel in voor deze waardevolle ervaring. Het is dé kans om de nieuwste ontwikkelingen in de verzekeringswereld te ontdekken, te netwerken met experts en je te laten inspireren door visionaire sprekers. Zorg ervoor dat je erbij bent op vrijdag 13 oktober in de Nekkerhal te Mechelen. We zien je daar