Wat is die Cloud nu eigenlijk?
De Cloud is eigenlijk eenvoudig dat je data niet meer op je eigen locatie op een server of computer staat, maar in professionele datacenters die continu worden gemonitord alsook super beveiligd zijn. Je moet steeds internet hebben om de Cloud te bereiken. Met andere woorden: we spreken van Cloud wanneer je data raadpleegt die niet op je computer staat.
Het internet en de Cloud zijn dus onafscheidelijk.
Een telefooncentrale is een fysiek apparaat waarmee een bedrijf op een professionele manier haar bedrijfscommunicatie kan voeren zoals doorschakelen, keuzemenu’s, enz. Een virtuele telefooncentrale is een virtuele telefooncentrale. Deze is niet tastbaar of gevestigd in je bedrijf.
Een telefooncentrale in de Cloud bevindt zich op een beveiligde locatie in een datacenter. Ergens ver van hier. In de wolken. Clouds… Snap je?
Werk je nog niet met de Cloud? Een groot gemis binnen je organisatie!
Zelf instellingen beheren
Dankzij deze virtuele oplossing zijn dure fysieke telefooncentrales overbodig en kan je de verschillende functionaliteiten makkelijk zelf online instellen.
Je bent dus niet meer afhankelijk én het biedt joude mogelijkheid om steeds up to date te zijn met deze nieuwstetechnologie.
Defect? No way.
Heb je een probleem met je telefooncentrale? Alé, de technieker moet nog maar eens langskomen om het te regelen…
Tenminste, als je nog geen digitale telefooncentrale hebt. Dankzij de virtuele oplossing zijn techniekers overbodig.
Het werkt nu. Het werkt altijd. Het blijft werken. Heb je ooit geweten dat de hele wereld ineens geen internet meer had? Dan weet je ook ineens hoe goed zo’n telefooncentrale in de Cloud werkt!
Goedkoop en efficiënt? Waarom?
Een telefooncentrale in de Cloud is goedkoper, omdat er geen fysiek, duur apparaat aanwezig is. Hetgeen je betaalt, is je leverancier én het internet dat ervoor zorgt dat je gebruik kan maken van de software. Maar het is vooral veel efficiënter in beheer door eigen medewerkers.
Verschillende functionaliteiten
In tegenstelling tot een fysieke telefooncentrale heeft een VOIP telefooncentrale veel meer mogelijkheden.
Je kan
- Keuzemenu’s instellen
- Flexibel doorverbinden met een wachtmuziekje tussen verschillende locaties
- Openingstijden vermelden
- Belgroepen samenstellen (bv. Salesafdeling, receptie)
- Lampjes instellen die aangeven wie beschikbaar is en wie niet
- Meeluisteren als supervisor
- Met één klik een nummer bellen
- Gesprekken opnemen
- …
Noem maar op. Het belangrijkste om te weten is dat deze functionaliteiten mogelijk zijn tegen een betaalbare prijs bij een telefooncentrale in de Cloud.
Ben je al overtuigd?
The only thing you need is…
Internet.
“Dat is het?”
Dat is het.
Natuurlijk beschik je best over een kwalitatieve internetverbinding die niet om de haverklap uitvalt. Je leverancier vertelt je er meer over…
Stap over, je bedrijf kan niet eeuwig blijven onderdoen. Let op de volgende punten:
Voldoende brandbreedte
Bij een fysieke telefooncentrale worden alle telefoongesprekken afgehandeld op het interne analoge of ISDN netwerk.
Bij een telefooncentrale in de Cloud is dat niet zo. Hierbij heb je internet nodig. Tegenwoordig zijn de meeste internetverbindingen meer dan voldoende om perfect te bellen in de Cloud.
“Wat is voldoende?”
Ga ervan uit dat je per gelijktijdig gesprek 100 Kbit nodig hebt. Dus bijvoorbeeld als je bedrijf tien toestellen heeft, rekenen we dat er gemiddeld drie tot vier toestellen constant simultaan bellen. Dus dat is 400 Kbit/sec van je dataverbinding. De gemiddelde upload vandaag is in België 8 Mbit (8000 Kbit) upload en 50 Mbit (50000 Kbit) download.
Voor grote bedrijven met 30 toestellen en meer, is het aan te raden om steeds een afzonderlijke verbinding voor de telefonie te nemen.
Zijn je bestaande toestellen nog geschikt?
Niet elk VOIP-toestel is geschikt om te bellen via de Cloud. De toestellen moeten geschikt zijn voor het SIP-protocol.
Nu wordt het wel wat technisch, dus laat ook dat aan je leverancier over. Hij weet als geen ander welk toestel compatibel is en welk je moet vervangen.
Denk na over de verschillende functies
Van welke functies maak je nu gebruik? Welke wil je behouden? Vraag aan je administratieve duizendpoten welke functies zij graag willen hebben. Door hun dagelijks contact met telefonie, weten ze als geen ander welke functies voor efficiëntie zorgen.
Ben jij er ook 100% klaar voor?
Dan is het natuurlijk geen slecht idee om verschillende leveranciers te vergelijken die je een telefooncentrale in de Cloud garanderen.
Hoe je zo’n vergelijking doet, ontdek je in deze blog!