Gelukkig zijn, start met een aangepaste mindset!

gelukkig zijn binnen bedrijf

“Ik kan het niet”, daar begint het. Ken je de uitdrukking “Je bent wat je eet”? Natuurlijk ken je die. Maak daar dan eens “Je bent wat je denkt” van.

Het is goed om te weten waar die negatieve vibe vandaan komt …

 

Wie of wat bepaalt je geluk?

 

Er is iets gebeurd waar je je niet 100% lekker bij voelt. We zijn allemaal mensen en mensen hebben gevoelens. En bij bepaalde gebeurtenissen hebben we minder leuke gevoelens.

Onze gevoelens bepalen we niet zelf.

“Voilà, uitgepraat”

Wacht even, onze gedachten bepalen we wel zelf. En het goede nieuws is dat onze gedachten (die we zelf bepalen) onze gevoelens beïnvloeden.

Dus net zoals de titel aangeeft, zorgt een aangepaste mindset ervoor dat je gelukkig bent.

 

De succesvolle en de ongelukkigen

 

Zie jij ook twee types mensen rondlopen? De ‘succesvolle’ types en de ‘ongelukkigen’.

De succesvolle mensen zien we als diegene die altijd geluk hebben. Diegene die het steeds opnieuw voor elkaar krijgen en diegene die nooit tegenslag krijgen.

Allez, dat denken de mensen met een (tot nu toe) ‘verkeerde’ mindset.

Net zoals iedereen, hebben ook deze mensen mindere periodes. Alleen gaan ze hier anders mee om. Hun mindset is getraind om negatieve gedachtes niet toe te laten.

De ‘ongelukkigen’ of diegene die van zichzelf vinden dat ze altijd tegenslag krijgen en nooit eens geluk hebben, zijn diegene die zich laten leven. Ze investeren niet in zichzelf of zijn niet op zoek naar een andere manier van denken.

Het is dus niet zo dat het heelal beslist heeft dat de helft tot de ‘succesvolle’ of ‘gelukkigen’ behoort en de andere helft tot de ‘ongelukkigen’.

Je hebt het roer in eigen handen. Jij bent de architect van je leven!

 

De juiste mindset is alles

 

Het is natuurlijk allemaal makkelijker geschreven dan gedaan. Dus wat is nu ‘de juiste’ mindset?

Als eerste, jij daar. Creëer je leven en stop met je te laten leven. Jij bent diegene achter het stuur van je leven. Jij bepaalt welke richting je uitgaat. Er is niets of niemand die jou daarvan weerhoudt.

 

Van een probleem naar een opportuniteit

 

Wees flexibeler in het denken en maak van een probleem een opportuniteit!

Als je in de file staat of in een lange wachtrij aanschuift aan de kassa, heb je de mogelijkheid om wat te rusten of bij te kletsen. Deze gebeurtenissen kan je niet vermijden. En al helemaal niet met negatieve gedachtes.

Trouwens, die negatieve gedachtes … weet je het nog? Die zorgen voor negatieve gevoelens waardoor jij je slecht voelt! Beter niet meer doen!

 

Dagelijks voeden

 

Een belangrijk aspect is natuurlijk dat je dat mind elke dag gezonde voeding geeft. Veel mensen denken dat je door één keer een goed boek te lezen of een keer een seminarie bij te wonen het voldoende is om altijd een uitstekende mindset te hebben.

Niet dus!

Ronaldo en Messi zouden ook niet elke week op het terrein staan als ze niet elke dag keihard zouden trainen. Je mindset moet je dus ook elke dag trainen om emotioneel fit te blijven.