De kracht van een uitzonderlijke bedrijfscultuur.

Waarom een uitzonderlijke bedrijfscultuur belangrijk is? Je bedrijfscultuur heeft invloed op alles. Van prestaties tot hoe je je organisatie overbrengt op sociale media.

Een organisatiecultuur is belangrijk voor het succes en de algemene gezondheid van je bedrijf. Je werknemers, je klanten, je partners.

We gaan dieper in op de uitkomst van een goede organisatiecultuur. Je zult versteld staan.

De weerspiegeling van je bedrijfscultuur

De cultuur binnen je organisatie zegt veel over hoe je zaken doet, hoe je je medewerkers behandelt, je klanten bedient, etc. Het is het imago van het bedrijf. Mensen krijgen een bepaalde indruk dankzij je bedrijfscultuur. Om deze indruk positief te houden, is het verstandig om hier veel aandacht aan te besteden.

Leef je kernwaarden na. Als de waarden niet overeenkomen met je cultuur, is er een probleem, want kernwaarden geven aan waar je organisatie voor staat, in gelooft en welk doel je nastreeft. Als je je eigen kernwaarden niet naleeft: hoe zorg je er dan voor dat werknemers, klanten en partners je serieus nemen? Hoe wil je groeien met je bedrijf?

Een krachtige bedrijfscultuur zorgt voor succes, groei en voor een goede reputatie!

Maak van je werknemers ambassadeurs van je bedrijf

Een sterke organisatiecultuur heeft de kracht om van je medewerkers je ambassadeurs te maken. Wanneer je je medewerkers het gevoel geeft dat ze belangrijk zijn, dat ze gehoord worden en hen appreciatie laat voelen, krijg je dubbel zo veel terug.

Ze dragen dan niet alleen bij aan de cultuur van je organisatie, maar zullen deze ook promoten, zowel intern als extern.

Klinkt als muziek in de oren, toch? Maar hoe krijg je je medewerkers nu zo ver?

Herken en erken het geleverde werk. Vier successen of behaalde targets en bied een luisterend oor. Wil je graag meer weten over hoe je dit bereikt? Ontdek het in deze blog!

Om even een antwoord te geven op de vraag waarom een bedrijfscultuur belangrijk is… De kracht en winst van een uitzonderlijke bedrijfscultuur: dat is een leger van medewerkers die altijd achter je blijven staan. Besteed je geen aandacht aan je bedrijfscultuur? Dan krijg je het tegenovergestelde. Kritische mensen. Geen denken aan dat deze mensen je bedrijf gaan promoten.

Minder kans op personeelsverloop

We steken het niet onder stoelen of banken. Er zijn duizenden vacatures die niet ingevuld geraken. Hoe dat komt en hoe je dit het best aanpakt, dat ontdek je in een andere blog.

Wanneer je bedrijf continu op zoek gaat naar personeel omdat je huidige medewerkers na enkele maanden hun kat sturen… dan klopt er iets niet.

Werknemers willen ’s morgens met een goed gevoel uit hun bed stappen om aan de dag te beginnen. Wist je trouwens dat de meeste mensen een saaie job met leuke collega’s verkiezen boven een leuke job met ***-collega’s?

Vraag aan elke topper wat hen bij je bedrijf houdt en je hoort: de mensen. Een bedrijfscultuur gericht op mensen heeft een grote aantrekkingskracht. Dus ook minder personeelsverloop, minder zorgen én meer succes! What else do you need?!

Conclusie

Dit zijn slechts enkele redenen waarom organisatiecultuur belangrijk is. Maar dit is vooral een blogbericht om je aan het denken te zetten.

Denk na over wat je eigen organisatie te bieden heeft. Wat is belangrijk in je bedrijf? Het kan totaal verschillen, afhankelijk van de situatie.

Ontdek welke aspecten van je organisatiecultuur het belangrijkst zijn voor je medewerkers en hun prestaties. Het doel is om te ontdekken wat je mensen het meest waarderen en dat ondersteunen. Want je las het: als zij overtuigd zijn, dan boek je pas écht succes. Een bedrijf is niks zonder zijn mensen. Besteed hier dus genoeg aandacht aan.