Dag van de Duurzaamheid

Hoe duurzaam is jouw bedrijf?

Het is vandaag Dag van de Duurzaamheid. Een dag waar we toch wel even mogen stilstaan bij topics zoals economie, milieu, samenleving, … het grote MVO-verhaal dat inspeelt op drie topics: Planet, People en Profit. Hoe speel jij, als ondernemer, in op deze 3 belangrijke pijlers? Wij geven alvast 3 tips die je snel en eenvoudig kan toepassen!

1. #IkKoopBelgisch, ook als ondernemer!

Je hebt hem al zien passeren: de hasthag #IkKoopBelgisch. Een innovatief label waarbij ze stimuleren om meer aankopen te doen van Belgische makelij en zo de Belgische economie te steunen. Tot nu toe was #IkKoopBelgisch vooral gericht op de particulier, maar waarom zouden we als ondernemers hier ook niet mee voor strijden? Kies, in het mate van het mogelijke, zoveel mogelijk voor Belgische partners en ondersteun zo de Belgische economie.

2. Fileleider / Filelijder?

Woon je in Antwerpen, Brussel of Gent of  moet je voor je werk een verplaatsing maken richting één van deze steden? Dan heb je 100% kans op file ‘s ochtends en ‘s avonds. Te laat komen, tijd verliezen, slecht voor het milieu, slecht voor de gezondheid, … We kunnen wel 1000 redenen opsommen waarom jij of jouw werknemers hun tijd beter kunnen spenderen, maar het belangrijkste is dat er een eenvoudige oplossing bestaat: Thuiswerk. Via digitale telefonie kunnen jouw werknemers eenvoudig van thuis uit werken. Schrik om interne communicatie te missen? Kijk dan zeker eens wat Slack voor jou kan bieden. Slack is een online chatplatform waar jij en jouw medewerkers samen of in verschillende groepen kunnen communiceren.

Klaar voor een duurzame toekomst? Wij helpen jou en jouw onderneming graag! 

Heb jij nog leuke tips voor ons? Laat het ons snel hieronder weten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *