Synergie tussen succes en energie op de werkvloer

Synergie tussen succes en energie op de werkvloer

Energie? Wat heeft dat met succes te maken? Heel veel. Als je succesvolle resultaten wil realiseren in je leven, moet je er bewust voor zorgen dat je energie in je lichaam creëert.

Veel energie krijg je door dagelijks in beweging te blijven. Voor velen is ‘beweging’ een opdracht. Misschien is de waarom nog niet duidelijk voor je en weet je überhaupt niet welke gigantische effecten dit heeft?

Daarom speciaal voor jou…

Waarom beweging belangrijk is

Sport en beweging zorgen ervoor dat je bloedsomloop gestimuleerd wordt. Extra zuurstof circuleert door je spieren, organen en door je hersenen. Hierdoor krijgt je denkvermogen een flinke boost.

Bewegen maakt je dus fysiek fitter, waardoor je ook emotioneel fit wordt. Emotioneel fit zijn betekent automatisch meer geluk realiseren zowel privé als op het werk. En ja: gelukkig zijn, dat is simpelweg succes!

Niet duidelijk?

Dan zetten we theorie om in praktijk.

Beeld je in dat je morgen een belangrijke beslissing voor je organisatie moet nemen. Energie? Dat zit er momenteel niet in. Het liefst wil je nu even rusten, lekker onderdompelen en je ogen laten dichtvallen. Dat is precies het effect van te weinig energie in je lichaam. Je bent gewoonweg niet in staat om:

– beslissingen te nemen;
– groot te denken;
– opportuniteiten te zien;
– je business te laten groeien;
– je werk succesvol uit te voeren;
– efficiënter te werken;
– verbeteringen door te voeren.

En hey! Laat deze opsomming nu net ook hetgeen zijn dat een bedrijf nodig heeft of beter: wat jij nodig hebt om je brood te verdienen.

Drijfkracht heb je alleen wanneer je lichaam zowel fysiek als emotioneel fit is en dat, lieve vrienden, doe je met beweging!

Cliché?

Perfect.

Want er zal een reden zijn waarom dit cliché is en daarom herhaaldelijk terugkomt, toch?

Rituelen en gewoontes

“Tja, weet je, ik wil gewoon niet in gewoontes belanden, daar heb ik écht een hekel aan”. Is this you?

Begrijpelijk en akkoord.

We moeten net bewust leven. Stilstaan bij de dingen die we doen. Alleen heeft dat niks te maken met herhaaldelijk dingen doen die je lichamelijk en mentaal beter laten voelen. Je kan je toch perfect bewust maken van het feit waarom je beweegt en wat dit met je lichaam doet?

Een gewoonte en een ritueel zijn twee verschillende dingen. Een gewoonte is iets wat we onbewust gaan doen en wat ons meestal minder actief maakt. Denk aan ’s morgens je tanden poetsen.

Een ritueel daarentegen is het dagelijks toepassen van bewuste activiteiten of uitvoeringen die een positief effect hebben op je leven (bv. beslissen om elke dag een half uur te sporten zonder uitstel). Zolang je het bewust doet, is er niks ‘gewoon’ aan en beland je ook niet in de valkuil van ‘gewoonte’.

Jij groeit en je bedrijf groeit mee. Je zal merken dat wanneer je genoeg beweging per dag hebt, je in staat bent om ’s morgens vroeger wakker te worden, je fitter te voelen en het gevoel te krijgen dat je de wereld aankan.

What about water and fruit?

Natuurlijk speelt een gezonde voeding ook een grote rol, maar je mag die grote friet stoofvlees met zoete mayonaise gerust nog eten.

Water in plaats van frisdrank en minstens een stukje fruit per dag in in combinatie met 30 minuten beweging geeft je een enorme boost. Een boost die je zowel bij jezelf als bij je prestaties op het werk ervaart.

Positieve mindset

Dit alles gaat gepaard met een positieve mindset. Deze creër je automatisch door bovenstaande combinaties toe te passen.

Een positieve mindset is het effect van het blijven zorgen voor voldoende energie in je lichaam.

Wanneer je fysiek fitter wordt, ben je emotioneel ook fitter en dat is precies wat je nodig hebt om een aangepaste of beter nog een positieve mindset te creëren.

Ontdek alles over een aangepaste mindset en het geluk ervan!