ROAMING

Alles wat je wil weten over roaming

Bel of sms je vanuit België naar een niet-Belgisch nummer? Dan gelden nog altijd de internationale tarieven. Je inbegrepen minuten en sms’en kan je niet gebruiken.
Buiten de EU betaal je roamingtarieven. Die verschillen per land. Houd je verbruik daar zeker in de gaten, want het kan snel oplopen. Zo kan een uur videobellen in Zwitserland € 1111,50 (450MB aan € 2,47/MB) kosten, exclusief btw!
In een grensgebied kan je gsm ongevraagd verbinden met een niet-EU netwerk als dat beter bereik heeft. Zo kan je in de EU toch roamingkosten aangerekend krijgen. Met deze tips vermijd je zo’n kosten, want roaming buiten de EU kan je tot wel € 3/MB kosten.

KLIK Unlimited?

KLIK Unlimited-klanten hebben een beperkt internetvolume per maand voor EU-landen buiten België.
1 simkaart: 40 GB
2 simkaarten: 80 GB
5 simkaarten: 200 GB

Voor Kong Business Unlimited en Kong Business Surf ligt dat internetvolume respectievelijk op 43 GB en 25 GB.

Boven het inbegrepen mobiele internetvolume surf je verder aan normale snelheid aan 0,0018 euro (excl. btw) /MB.

Goed om te weten

Sommige EU-landen zetten hun 2G- en 3G-netwerk uit. Gelukkig kan je ook bellen via 4G of via wifi. Heb je een ouder toestel dat dit niet ondersteunt? Dan lukt bellen en sms’en in deze landen helaas niet meer. Telenet heeft hier geen invloed op. Meer info én een overzicht van alle toestellen die dit ondersteunen, vind je op onze Klantenservice.tem
Vergeet het zonenummer (+31, +33, …) niet als je belt naar een buitenlands nummer of vanuit het buitenland naar huis (+32).
Inbegrepen verbruik zie je op je factuur onder ‘Verbruik inbegrepen in je abonnement’, ook als je dat buiten België deed. Buitenlands verbruik buiten je abonnement vind je op je factuur als ‘Aangerekend verbruik: Internationaal’.
Wanneer je roamt op een buitenlands netwerk, kan de kwaliteit van de dienstverlening in dat land afwijken van de kwaliteit die je gewoon bent op het netwerk van Telenet in België. De kwaliteit van de roamingdienst is onder meer afhankelijk van de beschikbare netwerktechnologieën, de lokale netwerkdekking, de beschikbare snelheid en eventuele beperkingen die de lokale netwerkoperator toepast.

Voorbeelden

Bel of sms je…

vanuit Italië naar een Italiaans nummer? Of naar een Belgisch of Spaans nummer? Dan gaan je gebruikte belminuten of sms’en gewoon van je abonnement. Je betaalt dus hetzelfde als in België.
vanuit België naar een Belgisch nummer in Spanje? Ook dan gebruik je gewoon je inbegrepen belminuten of sms’en.
vanuit België naar een Spaans nummer? Daarvoor betaal je de internationale tarieven.

Word je gebeld…

in België, door iemand die in Italië zit? Dat is helemaal gratis. Er gaat dus ook niets van je abonnement.
In Italië, door iemand die in België zit? Ook dan betaal je helemaal niets.

Surf je…

in Spanje via je mobiele data? Dan gebruik je gewoon je inbegrepen GB’s.

Mobiel verbruik in het oog houden?

Via de App

Die toont je meteen hoeveel jij en je werknemers verbruiken, en hoeveel mobiele data je nog op zak hebt. Zo blijven jullie altijd en overal up-to-date!

Verbruik opvolgen

Via Mijn Telenet beheer je gemakkelijk je mobiele verbruik.

Verbruikslimiet

Wil je graag surfen in het buitenland, maar tot een lager bedrag dan € 60,50? Stel dan een verbruikslimiet in.

Extra tips

Er zijn nog tal van andere manieren om je mobiel verbruik te beperken.